Rendgensko snimanje

U ordinaciji pružamo uslugu 2D i 3D snimanja. 

Ortopan je rendgenska snimka obe čeljusti, tj. gornjeg i donjeg zubnog niza, dijela maksilarnih sinusa i temporomandibularnih zglobova.

Na njemu se mogu razlučiti koštane i meke strukture.

Rendgenski snimci zuba i čeljusti, najčešće su dijagnostičke metode, koje doktorima dentalne medicine daju uvid u stanje struktura koje nisu vidljive kliničkim pregledom u ordinaciji.

Digitalne snimke pojednostavljuju rukovanje, one se mogu vjerno prikazati na zaslonu monitora i potom računalno primjenjivati sve potrebne postupke. Moguće je softverski analizirati gustoću kosti, povećavati pojedine detalje, mijenjati kontrast i kolorirati željene strukture. Digitalna pohrana je olakšana jer se veliki broj snimaka može pohraniti na tvrdim diskovima te je moguće slanje putem interneta. No što je najvažnije, s biološke strane, digitalna tehnologija snimanja omogućila je smanjenje doze zračenja pacijenta od 30-98%.

Uređaj zadovoljava sve propise za zaštitu od zračenja. Rendgensko zračenje je filtrirano zadovoljavajućim propisanim debljinama filtera. Postoji zaštitna pregača za pacijente, zaštitnog sloja od 0,5 mm olova.

Nudimo i mogućnost snimanja pojedinačnih snimki zubi koje se pomoću uređaja za radioviziografiju odmah jasno prikažu na monitoru te Vam ih možemo i poslati na mail kako bi ih uvijek imali na dispoziciji.

3D CBCT

U dijagnostičke svrhe u dentalnoj medicini razvila se CBCT (eng. Cone Beam CT), inačica klasičnog CT-a. Prednost CBCT-a je u snimanju točno određenog područja koje nas zanima bez nepotrebno zračenja ostalih struktura glave i vrata. 

U današnje vrijeme nezamislivo je raditi implantološku terapiju bez CBCT snimka koji omogućava precizan uvid u stanje kosti i položaj anatomskih struktura važnih za smještaj implantata.

3D snimka je također olakšala vađenja impaktiranih ili neuobičajeno položenih umnjaka kada se sa običnog 2D snimka ne može utvrditi položaj zuba u odnosu na mandibularni živac te je tako samnjena šansa ozlijede živca.

CBCT sve više pronalazi svoje mjesto i u endodonciji. Budući da je korijenski kanal, u kojemu se nalaze krvne žile i živci, trodimenzionalan prostor nekad za uspješno liječenje nije dovoljna 2D snimka tog zuba.

Dogovorite pregled -

rezervirajte svoj termin

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart