Dječja dentalna medicina

Dječja dentalna medicina –
Brinemo za Vas od najmlađih nogu 

Povjerenje stečeno prvim posjetima stomatologu stvorit će buduću brigu djeteta o njegovim zubima što će pridonijeti savršenom oralnom zdravlju.

Kod brige djeteta o vlastitom oralnom zdravlju, roditelji imaju najvažniji zadatak. Roditelji utječu na djetetovu naviku redovitog posjećivanja stomatologa i uče ih pravilnom četkanju i pranju zubi.

Suradnja između roditelja i stomatologa daje nam odlične rezultate u prevenciji i kontroli oralnog zdravlja svakog djeteta.

Dječja stomatologija zahtjeva poseban pristup, drugačije alate rada, prilagođena objašnjenja te izuzetno mnogo strpljenja. Zadatak svakog stomatologa jest djetetov posjet učiniti što ugodnijim, kako bi se od malih nogu stvarale navike brige oko zuba, a ne strahovi.

U našem radu najuspješnija se pokazala metoda REĆI-POKAZATI-UČINITI, osobito s onima koji su stvarno uplašeni.

Ovom metodom djeci najprije pokazujemo stomatološke instrumente i tehnike kojima se dokazuje da je stomatolog njihov pravi prijatelj i uvijek preporučujemo da prvi posjeti stomatologu budu isključivo zabavni, edukativni i zanimljivi pregledi.

Potrebno je istaknuti važnost prevencije u vidu edukacije roditelja i djeteta pravilnim tehnikama četkanja zubi u ordinaciji, kao i nastavak njihova provođenja kod kuće.

Dogovorite pregled -

rezervirajte svoj termin

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart