Implantologija

Implantati 

Zubni implantati su najmodernija i najprirodnija zamjena za izgubljeni zub. Nakon što je zub izvađen, implantat će poslužiti kao nadomjestak korijena prirodnog zuba. Ovaj mali „vijak“ ugrađuje se u kost gdje je prije bio prirodni zub.

Implantat se sastoji od tri dijela: kruna, suprastruktura i titanski implantat, koji se nalazi unutar kosti. Zubni implantat zamjenjuje jedan zub bez utjecaja na zdravlje susjednih zuba. Nedostatak je što su skuplje rješenje od zubnog mosta ili mobilne proteze.

Kandidati su svi punoljetni pacijenti (ne postoji gornja dobna granica) koji:

  • imaju dovoljno kosti (što se odlučuje prilikom prvog pregleda i kompletne dijagnostike)
  • fali im jedan ili više zubi
  • ne žele brusiti svoje zube za zubni most

Kao i kod trajnosti ostalih fiksnih radova, najveći utjecaj ima pacijentovo pridržavanje uputa o oralnoj higijeni.

Implantat kao rješenje za totalnu protezu

Kada se potpuna mobilna proteza ne može dovoljno dobro pričvrstiti te otežava govor ili žvakanje, rješenje je proteza podupirana implantatima. Najmanje dva implantata (optimalno 4) postavljaju se u donju čeljust, dok je u gornju je potrebno ugraditi 4. Kada se implantati integriraju u kost (oseointegracija) mogu se spojiti prečkom ili se na njih mogu postaviti kuglaste spojnice. Na prečku ili spojnice stavlja se proteza koja im savršeno prianja. Tako postavljena proteza se uvijek može skinuti radi čišćenja, a više ne predstavlja rizik od ispadanja i neugodnih situacija.

Dogovorite pregled -

rezervirajte svoj termin

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart